<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Obligasjonseiere vil slå oljeknøtt konkurs snarest

Oljeknøtt har ikke betjent gjeld på ett år. Nå mener obligasjonseiere at nok er nok.

  Publisert 16. des. 2016 kl. 08.10
  Oppdatert 16. des. 2016 klokken 11.43
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 149 ord
  Bilde hentet fra Crudecorps hjemmeside.

  Oljeselskapet Crudecorp har ikke betjent selskapets gjeld det siste året. Ifølge DN har de vist til at de har ønsket å teste ut nye produksjonsmetoder som kunne øke produksjonen fra selskapets tungoljefelt i California. I sommer fikk Crudecorp medhold i Stavanger tingrett da obligasjonseierne ønsket å slå selskapet konkurs. Nå truer de med konkurs igjen.Crudecorp produserer rundt 100 fat tungolje i døgnet, noe som er altfor lite til å betjene gjelden. – Det har skjedd noe i California. Vi hadde siste «run» i bakken for litt under to måneder siden. Jeg vil betegne det som nær suksess, sier Crudecorp-sjef Geir Utne Berg til DN.Onsdag erklærte hovedkreditor Skrattaskjer at Crudecorp nå er i mislighold.  Hovedkreditoren Sigurd Steen Aase har vært tålmodig så langt. Han er også eier av Crudecorp-aksjene. Ifølge DN er obligasjonseierne mindre tålmodige. – Vi fortsetter vår inndrivning til tap er oppstått, sier Espen Fjogstad. De har nå 66 millioner kroner i samlet krav.