<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

OPEC kaller inn til nytt møte

OPEC kommer til å møte ikke-medlemsland den 10. desember for å diskutere globale produksjonskutt, ifølge kilder.

  Publisert 3. des. 2016 kl. 10.47
  Oppdatert 3. des. 2016 klokken 10.53
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 120 ord
  Ronald Zak

  To kilder oppgir til nyhetsbyrået Reuters at OPEC kaller inn ikke-medlemsland til møte i Wien 10. desember, ifølge Di.se.Årsaken skal være at OPEC vil gå i dialog med ikke-OPEC land for å diskutere globale produksjonskutt.Tidligere har det lekket opplysninger om at møtet skulle finne sted i Moskva, nå er imidlertid planene endret.OPEC-landene kom denne uken til enighet om å redusere oljeproduksjonen med 1,2 millioner fat olje per dag til totalt 32,5 millioner fat.Reduksjonen tilsvarer 4,5 prosent av medlemslandenes nåværende produksjon, og gjelder fra januar.Organisasjonen håper nå at landene som står utenfor kartellet kan bidra med å redusere ytterligere 600.000 fat olje per dag.Russland, som ikke er med i OPEC, har allerede blitt enig om å kutte 300.000 fat per dag.