<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Pollestad om Telenor: Næringsministeren må få klarhet

Næringsminister Monica Mæland (H) må få klarhet i om det er et dårlig forhold mellom styreleder, styret og konsernledelsen i Telenor, mener Geir Pollestad (Sp), lederen av næringskomiteen på Stortinget.

  Publisert 8. des. 2016 kl. 12.41
  Oppdatert 8. des. 2016 klokken 13.04
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 171 ord
  Scanpix

  Mæland må be styreleder Gunn Wærsted informere henne om situasjonen i selskapet, mener han.– Næringsministeren må få klarhet i om det per i dag er et dårlig forhold mellom styreleder og styret og styreleder og konsernsjef, sier Pollestad til NTB.Ifølge Dagens Næringsliv har Wærsted gitt konsernsjef Sigve Brekke beskjed om at hun mangler tillit til ham. Men Wærsted skal ikke ha fått styret med seg. Dersom dette stemmer, er det alvorlig, mener Pollestad.– Vi kan ikke godta at det i et så viktig selskap er mistillit eller dårlig stemning mellom ledelsen og styringsorganer i selskapet, sier Pollestad.Stortingspolitikeren vil ikke svare på om både Wærsted og Brekke kan bli sittende dersom de ikke har tillit til hverandre.– Det er en ugunstig situasjon, men jeg ønsker ikke å spekulere på om noen skal eller må gå. Men jeg mener statsråden må forholde seg til styreleder og få avklart hva som er situasjonen i Telenor i dag. Det er fortrinnsvis styrets oppgave å rydde opp, men næringsministeren har definitivt et ansvar, sier han. (©NTB)