<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Statssekretær har tjent over 1,5 mill. på en uke

Statssekretær Paul Chaffey har hatt verdistigning på over 1,5 millioner kroner den siste uken på sine aksjer i oljeselskapet Questerre.

    Publisert 14. des. 2016 kl. 07.33
    Oppdatert 14. des. 2016 klokken 07.38
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 182 ord

    Siden forrige onsdag har oljeknøttet Questerre mer enn doblet seg i verdi fra litt over tre kroner til godt over seks kroner. Det skjer etter at den kanadiske provinsen Quebec fredag stemte for en ny petroleumslovgivning - hvilket innebærer at myndighetene åpner opp for utvikling av gass- og skifer­oljereserver i provinsen der Questerre sitter på lisenser, skriver DN.Blant dem som kan glede seg over kursstigningen er statssekretær Paul Chaffey i Kommunal- og moderniseringsdepartementet.– Jeg har jo fått med meg at det har skjedd et eller annet der, sier Chaffey til DN. Han eier 450.000 aksjer som har en verdi på rundt tre millioner kroner på kurs 6,87 kroner. Ifølge Chaffey har han eid aksjer i selskapet siden 2006, og dagens beholdning er kjøpt til ulike kurser. Chaffey ligger dermed ikke an til noen stor gevinst foreløpig.– Nei, alt i alt vil nok min selvangivelse for neste år vise at det ikke er noe ekstraordinært hverken når det gjelder inntekt eller formue generelt. Ellers har jeg ikke noen kommentarer til enkeltaksjer utover at det kommer frem hva jeg eier i aksjonærregisteret, sier Chaffey til DN.