<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Trump-rally lar seg ikke stoppe så lett - Dow-flørt med magisk grense

Wall Street er tilbake på vinnersporet. - En renteøkning stopper ikke dette, sier sjefanalytiker.

  Publisert 15. des. 2016 kl. 22.30
  Oppdatert 15. des. 2016 klokken 22.46
  Lesetid: 2 minutter
  Artikkellengde er 380 ord
  Trader Gregory Rowe works on the floor of the New York Stock Exchange, Monday, Oct. 17, 2016. Stocks are opening slightly lower on Wall Street, led by a decline in health care stocks. (AP Photo/Richard Drew) Richard Drew

  Etter gårsdagens nedtur , var de amerikanske børsene tilbake på vinnersporet torsdag.Dow Jones steg 0,30 prosent til 19.852,24, Nasdaq 0,37 prosent til 5.456,85, mens den bredere S&P 500-indeksen la på seg 0,39 prosent til 2.262.03.Dow var opp over 150 poeng på det høyeste, og var da bare 50 poeng unna den magiske 20.000-grensen.Rundt fire aksjer steg for hver tredje som falt på NYSE, der over 987 millioner aksjer ble omsatt.«Fryktindeksen» VIX (CBOE) ble handlet nærmere 12,7.- Rallyet har mer å gå påInvestorene holder fortsatt på å fordøye gårsdagens renteøkning  fra den amerikanske sentralbanken.  Samtidig øyner Federal Reserve tre renteøkninger i løpet av 2017, etter å ha antydet bare to på september-møtet.- Det ser ut som dette rallyet har mer å gå på, og renteøkningen fra Fed kan ikke stoppe dette. Dagens tall fra boligbyggerne  bekrefter at boligmarkedet er sterkt, og er et ekko av det (sentralbanksjef) Janet Yellen sa i går, sier sjefanalytiker Naeem Aslam i Think Markets til CNBC.- Alles øynet er festet på 20.000-grensen for Dow, og optimistene sitter igjen i førersetet, legger han til.Baker inn nummer treFed har utløst et rally i korte amerikanske statsobligasjoner, som er på sine høyeste nivåer på over fem år.- Vi ser at «2-åringen» har steget rundt ti basispunkter fra i går. Det viser at markedet baker inn en potensielt tredje renteøkning neste år, sier Matt Toms, investeringsdirektør for renter hos hos Voya Investment Management til CNBC.Dollaren har også igangsatt en offensiv. EURUSD står i 1,0413, tilsvarende en dollarstyrkelse på én prosent i dagens handel. Dollarindeksen nådde torsdag 103,12, sitt høyeste på 14 år.Samtidig har gullprisen falt til sine laveste nivåer på over ti måneder. Gull for levering i februar sluttet på 1.129,80 dollar per unse, ned 33,90 dollar.Olje ned, finans viste veiDen sterkere dollaren tynget også oljeprisen. WTI-olje for januar-levering endte ned 0,3 prosent til 50,90 dollar fatet.Ellers på makrofronten overrasket de to industri-indeksene  Empire Manufacturing og Philly Fed veldig positivt, mens jobless claims skuffet .De amerikanske konsumprisene steg som ventet - 0,2 prosent i november.Goldman Sachs var blant de sprekeste Dow-komponentene med sin oppgang på 1,3 prosent til 243 dollar, mens DuPont steg 1,6 prosent til 74,89 dollar. Nike og United Technologies utmerket seg negativt ved å falle én prosent - til hhv. 51,29 og 108,13 dollar.Finans viste vei blant de ni S&P 500-sektorene som steg, mens inntektsavhengig konsum og eiendom tynget.