<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

VG: - Mæland visste om mistilliten til Brekke

Styreleder i Telenor, Gunn Wærstad, har holdt næringsminister Monica Mæland (H) underrettet om sin manglende tillit til Telenor-sjef Sigve Brekke, skriver VG.

    Publisert 9. des. 2016 kl. 18.57
    Oppdatert 9. des. 2016 klokken 19.00
    Lesetid: 2 minutter
    Artikkellengde er 373 ord

    Ifølge avisen har det vært en såkalt eierdialog mellom Wærstad og Næringsdepartementet om Wærstads arbeid i styret i Telenor. Hun skal også ha informert om at hun har ønsket å fjerne Brekke fra sjefsstolen.– Jeg ønsker ikke å kommentere disse opplysningene, sier hun til VG fredag kveld.Hun legger til at hun ikke har opplevd noe press fra departementet om for eksempel å fjerne Brekke, og hun ønsker ikke si noe om hvorfor hun har hatt denne dialogen.Mæland ønsker ikke kommentere saken overfor avisa.I en svært kort uttalelse NTB fikk fra Næringsdepartementets kommunikasjonssjef Trond Viken tidligere fredag, heter det:«Næringsministeren har tillit til sittende styreleder og styre. Det har vi i alle selskaper hvor vi er eier.»Ifølge Dagens Næringsliv er det et dårlig forhold mellom styreleder i Telenor, Gunn Wærsted, og konsernsjef Sigve Brekke, samt mellom styrelederen og resten av styret.Staten eier 54 prosent av aksjene i Telenor.Styremøte mandagWærsted sier selv at situasjonen er uheldig for selskapet.– Det er alltid uheldig når det er uro rundt et selskap i mediene, sier hun til Dagens Næringsliv.Styret møtes på mandag, og Wærsted sier det er et ordinært styremøte, med en ordinær agenda.– Vi vil helt sikkert diskutere mediesituasjonen. Det er jo naturlig, sier hun.Ifølge Dagens Næringsliv jobber valgkomiteen på spreng for å løse situasjonen.Flere eksperter har påpekt at det en situasjon med manglende tillit mellom styreleder og konsernsjef er uholdbar, men det er ulike meninger om det er Wærsted eller Brekke som vil trekke det lengste strået.Alvorlige saker fra Brekkes tid som Telenors sjef i Asia skal være årsaken til at Wærsted har mistet tilliten til ham, ifølge avisen.Fører tilsynAnders Skjævestad leder valgkomiteen, så vel som bedriftsforsamlingen i Telenor. Forsamlingen velger styre og har som jobb å føre tilsyn med det.Skjævestad vil ikke kommentere situasjonen, men generelt opplyser han at forsamlingen kan engasjere seg i alle saker som den syns er relevant, og kan fatte beslutninger i saker «av vesentlig betydning».– Vi fører aktivt tilsyn og ber om rapportering fra styret. Vi spør om alle saker som vi mener er av vesentlig betydning, opplyser Skjævestad.Styremedlemmer velges normalt for to år av gangen, som regel i forbindelse med generalforsamlingen i mai.– Men hvis man bestemmer seg for å gjøre et skifte på et annet tidspunkt, så gjør man jo det. (©NTB)