<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Moody's spådom: Nok et tøft år

Moody's Investors Service er ute med fersk oppdatering.

    Publisert 3. jan. 2017 kl. 12.33
    Oppdatert 3. jan. 2017 klokken 12.41
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 157 ord

    Moody's Investors Service venter ifølge oppdatering endringer i USAs energipolitikk, samt økt fusjons- og oppkjøpsaktivitet, noe som både gjelder for lete- og produksjonsselskaper i Nord-Amerika og i midtstrøm-sektoren, skriver TDN Finans.For perioden 2017-2019 anslår Moody's at både Brent- og WTI-prisen vil holde seg i intervallet 40-60 dollar fatet, som er uendret fra oppdateringen i november. Prisene ventes ifølge nyhetsbyrået å forbli volatile innen dette intervallet.Under Trump-administrasjonen vil USAs energipolitikk ifølge analytikerne trolig prioritere innenlands produksjon av olje og kull, samt redusert føderal regulering.Moody's ser økt fusjons- og oppkjøpsaktivitet blant nordamerikanske lete- og produksjonsselskaper fremover. Analytikerne viser til at gjelds- og aksjemarkedet nå igjen tilbyr finansiering for produsenter som ønsker å styrke sin portefølje.Integrerte olje- og gasselskaper ventes ifølge TDN Finans å bedre kontantstrøm og redusere belåningsgraden gjennom lavere driftskostnader, reduserte investeringer og salg av eiendeler.Innen oljeservice og boring venter Moody's nok et tøft år med svak etterspørsel fra kunder, overkapasitet i markedet, og høy belåningsgrad, ifølge oppdateringen.