<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

– Plutselig er man som valutaanalytiker helt nødt til å følge Twitter

Valutastrateg Magne Østnor mener det ikke er hverdagskost at både USAs president og finansminister verbalt intervenerer i valutamarkedet. 

Publisert 25. jan. 2017 kl. 06.33
Oppdatert 25. jan. 2017 klokken 06.38
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 155 ord

USAs president Donald Trump har sammen med sin påtroppende regjering allerede rukket å sette solide avtrykk i valutamarkedet, skriver DN.– Det virker som om markedet nå rigger seg for en litt annen virkelighet enn tidligere, sier valutastrateg Magne Østnor i DNB Markets.– Plutselig er man som valutaanalytiker helt nødt til å følge Twitter. Det trengte man strengt tatt ikke før november. Det kan komme hva som helst, du vet ikke, sier DNB-strategen til avisen.Han leggger til at det definitivt kan gi utslag, og man kan overraskes med både tidspunkt og tema.De siste ukene har både Trump og Steven Mnuchin, som er nominert som finansminister i regjeringen, klart å overraske markedene med sine utspill.– Det kommer fra høyre og venstre, og det er vanskelig å tolke sannhetsgehalten og ikke minst om ting kommer til å bli en realitet. At en president og finansminister verbalt begynner å intervenere i valutamarkedet, er ikke hverdagskost, sier Østnor til DN.