<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Aksjonærene i riggselskap nulles ut

Trond Mohn er blant aksjonærene som nulles ut i riggselskap, men han blir med videre.

  Publisert 17. mars 2017 kl. 06.42
  Oppdatert 17. mars 2017 klokken 07.13
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 152 ord
  Trond Mohn. Foto: Finansavisen

  Dagens aksjonærer i riggselskapet Island Drilling nulles ut, deriblant Trond Mohn. Ifølge DN er han blant investorene som er med videre i riggselskapet.Selskapet, som driver den ene riggen «Island Innovator», har kommet frem til en finansiell løsning etter forhandlinger med långivere og banker. I tillegg til at aksjekapitalen skrives ned til null, omdanner alle obligasjonseierne lån og påløpte renter, totalt rundt 161 millioner dollar (1,4 milliarder kroner) til aksjer i et nytt selskap. Avisen skriver også at «enkelte» aksjonærer inviteres med i det nye selskapet i en kapitalutvidelse.Dagens obligasjonseiere blir indirekte sittende med 24 prosent i det nye selskapet.Morten Ulstein med familie er viktigste aksjonærer i Island Drilling i dag sammen med sin amerikanske partner Edison Chouest. Mohn hadde ifølge de sist tilgjengelige oversiktene om lag 12 prosent av aksjene.Tegningskursen settes slik at disse aksjonærene vil få om lag 76 prosent av aksjene i det nye selskapet. Mohn og Ulstein-familien får 14 prosent hver, skriver DN.