<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

- En relativt sweet spot i riggmarkedet

Northern Drilling - John Fredriksens "asset play" på riggmarkedet, posisjonerer seg i den mest attraktive delen av markedet, ifølge flere aktører. 

    Publisert 20. mars 2017 kl. 17.19
    Oppdatert 20. mars 2017 klokken 18.34
    Lesetid: 2 minutter
    Artikkellengde er 323 ord

    Det nystartede selskapet som ble notert på den norske OTC-listen i dag, eier foreløpig kun den halvt nedsenkbare riggen "West Mira", i tillegg til at det har sikret seg en opsjon på å kjøpe den halvt nedsenkbare riggen "Bollsta Dolphin" som har samme design og er fra samme verft - Hyundai Heavy Industries i Sør-Korea.Det som er spesielt med de to sjettegenerasjons riggene er at de er såkalte High Specification/Harsh Environment-rigger (HS/HE).Dermed er de designet for å operere i alle typer værforhold over hele verden, og ifølge Pareto Securities som har tatt opp dekning på selskapet,er de også utstyrt for å kunne operere på dypt, så vel som litt grunnere vann, og dermed blant de mest fleksible flyteriggene globalt. "Med høyere boreeffektivitet, større dekkplass og fleksibilitet til å operere på "alle" vanndyp, har de halvt nedsenkbare HS/HE ultra dypvannsriggene (UDW) blitt tildelt de fleste av de (få) lange kontraktene de siste årene", skriver Pareto-analytiker, Bård Rosef i analysen.  Utnyttelsesgraden til disse type riggene er nær 90 prosent, ifølge meglerhuset. Videre skriver Rosef at det er halvt nedsenkbare rigger i HS/HE segmentet, som West Mira og Bollsta Dolphin, som sannsynligvis vil se den første oppgangen i dagratene når den forventede oppturen til markedet kommer. Han omtaler segmentet som "en relativt sweet spot i riggmarkedet". Vinnerne i 2017David Carter Shinn, partner i riggmeglerhuset Bassøe Offshore, er av samme oppfatning som Pareto-analytikeren.I en oppdatering rett etter årsskiftet skrev han at det vil være etterspørsel etter nyere høyspesifikasjonsrigger designet for tøffe værforhold, og at verdien på disse riggene faktisk vil stige i løpet av 2017.- Vinnerne i 2017 vil være velkapitaliserte eiere som allerede har en majoritet av nye høyspesifikasjonsrigger i flåten, og investorer som er i stand til å kjøpe eiendeler til lave priser, skrev han. John Fredriksens Northern Drilling ligger dermed an til å havne i kategorien, "vinner i 2017". Aksjonærene med Fredriksen i spissen har allerede fått litt å juble for. Les: Megagevinst for FredriksenLes også: Dette blir vinnerne i riggmarkedet