<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Har cashet inn 800 millioner

Tidligere ansatte i RS Platou har cashet inn over 800 millioner etter fusjonen med Clarksons.

  Publisert 23. mars 2017 kl. 08.09
  Oppdatert 23. mars 2017 klokken 08.10
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 134 ord
  Foto: Finansavisen

  Tidligere ansatte i skips- og offshoremeglerhuset RS Platou fortsetter å selge seg ned i kjølvannet av sammenslåingen med britiske Clarksons i 2014. Ifølge DN kom det onsdag melding om at tidligere RS Platou-ansatte selger ytterligere 1,2 millioner aksjer i Clarksons for 27,5 pund per aksje, noe som totalt gir dem 357 millioner kroner.I fjor solgte ex-ansette to millioner aksjer for totalt 450 millioner kroner. Etter det har aksjen steget om lag 20 prosent Det betyr at tidligere ansatte, inkludert meglerhussjef Peter M. Anker, har innkassert over 800 millioner kroner fra nedsalg på vel ett år.Av salgssummen på 3,4 milliarder kroner i 2014 fikk tidligere RS Platou-ansatte 75 prosent i form av nyutstedte Clarksons-aksjer.– De ansatte har solgt 3,5 millioner aksjer og det er drøyt halvparten av hva avtalen gir anledning til, sier Peter M. Anker til DN.