<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Løfter Asia-børsene

De asiatiske børsene følger i Wall Streets fotspor og stiger torsdag morgen.

  Publisert 2. mars 2017 kl. 06.41
  Oppdatert 2. mars 2017 klokken 06.57
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 176 ord
  AP Photo

  I kjølvannet av gårsdagens knuste rekorder på Wall Street, løftes de asiatiske børsene torsdag morgen.I Japan klatrer Nikkei 0,94 prosent, og den bredere Topix-indeksen er opp 0,76 prosent.Shanghai Composite i Kina faller derimot tilbake 0,08 prosent, mens Hang Seng i Hong Kong er opp 0,49 prosent.Kospi i Sør-Korea stiger 0,61 prosent, S&P/ASX 200-indeksen i Australia klatrer 1,26 prosent og Straits Times i Singapore er opp 0,48 prosent.RentehoppIfølge Bloomberg News ser investorene nå fremover mot fredagens tale fra den amerikanske sentralbanksjefen Janet Yellen, hvor de venter en bekreftelse på at den amerikanske styringsrenten vil bli hevet denne måneden.Fed-topp Lael Brainard har lenge vært en av forkjemperne for å holde de amerikanske rentene lave lenge, men under en tale ved Harvard University uttalte han at han nå støtter et rentehopp "snart".Oddsen for en renteøknings fra Fed om to uker har nå ifølge nyhetsbyrået steget til 65 prosent.- Den overveldende følelsen er positiv. Så lenge Yellen inntar samme holdning, for det er det investorene for øyeblikket ønsker, sier Karl Goody i Shaw and Partners i Sydney til Bloomberg News.