<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Meglerhus nedgraderer bredt

Fallende spotpris i kombinasjon med økende biomasse, gjør at Sparebank 1 Markets tar ned sektor. 

  Publisert 7. mars 2017 kl. 10.00
  Oppdatert 7. mars 2017 klokken 10.09
  Lesetid: 2 minutter
  Artikkellengde er 256 ord
  Laks - Foto: Scanpix

  Sparebank 1 Markets nedgraderer oppdrettssektoren til nøytral fra kjøp på bakgrunn av fallende spotpris på laks og at biomassen i Norge bygges opp i første halvår, ifølge en oppdatering fra meglerhuset, melder TDN Finans.- Den store korreksjonen vi har sett i spot-prisen skaper kortsiktig usikkerhet som vil påvirke laksesektoren negativt i de kommende månedene, skriver meglerhuset.Høyere biomasseVidere skriver Sparebank 1 Markets skriver at underliggende biomasse i Norge nå bygges opp fortere enn de antok, og meglerhuset tror mer laks vil være tilgjengelig i markedet i første halvår 2017 enn de tidligere trodde.- På den positive siden, fra prisperspektiv, vil veksten i andre halvår være mer moderat da biologiske utfordringer har tatt vekk store deler av vekst potensiale for den generasjonen, heter det i oppdateringen.Til tross for nedgraderingen fortsetter meglerhuset å se betydelig oppside i sektoren, med attraktive verdisettinger og høyt utbytte-yield.På kort sikt mener de likevel at sektoren ikke vil være favorisert da både konsensus og terminpriser korrigere nedover.Fra kjøp til holdTDN Finans skriver at Sparebank 1 nedjusterer lakseprisanslaget for 2017 til 59 kroner pr kilo fra 62,4 kroner pr kilo og for 2018 til 59,6 kroner pr kilo fra 62,4 kroner pr kilo.Alle selskapene blir nedgradert til nøytral, med unntak fra Bakkafrost og Norway Royal Salmon, som ifølge meglerhuset har prestert dårligere enn markedet og de har lavest produksjonskostnader blant de børsnoterte selskapene.Derfor er de mindre sensitive til endringer i lakseprisen, skriver meglerhuset.Videre selger både Bakkafrost og Norway Royal Salmon også relativt større deler av volumet til Asia og USA der prisene holdes på bedre nivåer.