<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Oslo Børs åpner ned

    Publisert 8. mars 2017 kl. 09.02
    Oppdatert 8. mars 2017 klokken 09.26
    Lesetid: 3 minutter
    Artikkellengde er 508 ord

    Oslo Børs faller i åpningen onsdag.Etter 20 minutters handel står hovedindeksen i 690,77, ned 0,31 prosent, og det er hittil omsatt aksjer for 343 millioner kroner.OljeprisenBrent-oljen er onsdag morgen ned 0,55 prosent til 55,61 dollar fatet, mens WTI-oljen faller 0,68 prosent til 52,78 dollar fatet.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 56,42 dollar fatet ved børsslutt i Oslo tirsdag.Bransjeorganisasjonen American Petroleum Institute (API) meldte sent tirsdag kveld at lagrene steg med 11,6 millioner fat i løpet av uken frem til 3. mars.EIA påpekte ifølge TDN Finans i sin månedsrapport tirsdag at USAs oljeproduksjon ventes å øke til rekordhøye 9,73 millioner fat per dag neste år. Samtidig ser Saudi-Arabia tregere reduksjon i verdens oljelagre enn ventet, og landets energiminister uttalte tirsdag at en beslutning om å videreføre produksjonskuttene vil kunne bli tatt på et ministermøte i Opec i mai.Arkitektene bak avtalen, Saudi-Arabia og Russland, presenterte en samlet front på en konferanse i Houston tirsdag. Sammen med representanter for Irak og Mexico insisterte de på at kuttene virker.- Oljeprisen ligger i en behagelig korridor på 50 til 55 dollar pr fat. Opec vil neppe forlenge produksjonskuttene med mindre prisen faller under 50 dollar per fat, sier investeringssjef i Ayers Alliance Securities i Sydney, Ric Spooner, til Bloomberg News.Statoil faller 0,74 prosent til 147,30 kroner.Doblet underskuddetSAS har onsdag morgen lagt frem sine tall for regnskapsmessig 1. kvartal , som varte fra november og ut januarFlyselskapet mer enn doblet underskuddet i kvartalet, og nådde ikke opp til analytikernes forventninger, og aksjen faller 0,36 prosent til 13,75 kroner.SAS har også lagt frem sine trafikktall for februar , som viste at passasjertallet steg 2,6 prosent til 2,0 millioner.Mohn selger seg utTrond Mohns Wimoh Invest AS har solgt 5.761.169 aksjer i Sparebank 1 SR-Bank. Det skjer etter at det tirsdag ettermiddag ble kjent at Mohn ønsket å kvitte seg med eierposten .Aksjene ble solgt til 65,50 kroner per aksje, tilsvarende totalt 377.356.569,5 kroner.Aksjen faller 2,95 prosent til 65,75 kroner, og er hittil dagens mest omsatte.Sjefer på plassBergen Group melder onsdag morgen at både Hans Petter Eikeland og Nils Hoff har takket ja til faste stillinger som henholdsvis konsernsjef og finansdirektør i Bergen Group.De hadde opprinnelig engasjementsavtaler som skulle utløpt i juni 2017.Aksjen fyker opp 14,34 prosent til 2,95 kroner.Vil forlenge lånTTS Group kaller inn til ekstraordinær generalforsamling, og foreslår å forlenge forfall i et obligasjonslån fra 18. april 2017 til 18. januar 2019.Selskapet påpeker i meldingen at de verken har likviditet eller en tilstrekkelig sterk balanse til å tilbakebetale obligasjonene på det opprinnelige tidspunktet, til tross for den vedvarende prosessen med å avhende eiendeler utenfor kjernevirksomheten.Aksjen er opp 1,04 prosent til 3,89 kroner.Vinnere og tapereBlant de mest omsatte aksjene er det variert stemning onsdag morgen.Norsk Hydro stiger 1,23 prosent. Goldman Sachs har nå hevet både anbefalingen og kursmålet på aksjen.Subsea 7 er opp 2,20 prosent, Nel klatrer 2,67 prosent og DNB stiger 0,07 prosent.Marine Harvest faller derimot 1,79 prosent, Telenor er ned 0,58 prosent og Seadrill svekkes 8,82 prosent.Badger Explorer er dagens hittil største taper med et fall på 11,76 prosent, mens tidligere nevnte Bergen Group er aksjen som stiger mest.