<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Riggaksje til værs - søppelaksje fikk juling

  Publisert 21. mars 2017 kl. 16.27
  Oppdatert 21. mars 2017 klokken 16.32
  Lesetid: 3 minutter
  Artikkellengde er 640 ord
  Fred. Olsen Energy - foto hentet fra selskapets hjemmesider

  Etter en svak sluttspurt endte Oslo Børs ned tirsdag. Nedturen kom i kjølvannet av lavere oljepriser og en negativ stemning ellers i Europa.På det høyeste var indeksen oppe i 708,54, som bare er 0,4 prosent unna all time high-noteringen på 711,21 fra 26. januar.Sluttnoteringen lyder på 702,96, ned 0,1 prosent.Omsetningen var på 3,5 milliarder kroner.OljeprisenOljeprisen snudde ned i løpet av tirsdagen. Brent-oljen er nå ned 0,7 prosent til 51,25 dollar fatet, mens den amerikanske WTI-oljen faller 0,9 prosent til 48,48 dollar fatet.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 51,70 dollar fatet ved børsslutt i Oslo mandag.Den amerikanske referanseoljen WTI holder seg dermed over 48 dollar per fat, ifølge Bloomberg News og TDN Finans i påvente av amerikanske oljelagertall onsdag, og idet Libya gjør seg klar til å starte opp igjen oljeeksporten fra to av landets største havner.Johan Sverdrup Statoil meldte tirsdag at partnerskapet i Johan Sverdrup har vedtatt en videreføring av fase 2 av utbyggingen av feltet .Investeringsestimatet for fase 2 er nå på mellom 40 og 55 milliarder kroner, i nominelle kroner, fast vekslingskurs ekskludert IOR, noe som tilsvarer en halvering siden plan for utbygging og drift ble levert for fase 1 av Johan Sverdrup.Samtidig meldes det at Kværner har inngått en kontrakt med Statoil for levering av en FEED-studie på Johan Sverdrup fase 2 for P2 jacket.I tillegg er Aker Solutions tildelt en FEED-kontrakt for den andre prosesseringsplattformen på feltet og broen som vil tilknytte den til stigerørsplattformen. Verdien på kontrakten skal være på 300 millioner kroner.- I annonseringen gjentar Statoil reserver, capex og produksjonskapasitet... Vi gjør derfor ingen endringer i våre anbefalinger, kommenterer Pareto-analytiker Trond Omdal ifølge Reuters.Swedbank kaller dagens oppdatering fra Statoil en «non event».Statoil falt 0,2 prosent til 148 kroner. Kværner endte opp 5,3 prosent til 11,95 kroner, mens Aker Solutions falt 0,2 prosent til 53,80 kroner.Milliardkontrakt for Subsea 7 Subsea 7 har sikret seg en storkontrakt med BP, som en del av Mad Dog 2-prosjektet i Mexicogulfen. Nyheten sendte aksjen opp 1,0 prosent til 132 kroner.Kontrakten er på mellom 300 og 500 millioner dollar, tilsvarende mellom 2,5 og 4,2 milliarder kroner.Analysesjef Frederik Lunde i Carnegie anslår overfor TDN Finans at Subsea 7 nå nærmer seg et forhold mellom bokført ordreinngang og fakturert arbeid på rundt 1 for 1. kvartal 2017.Carnegie gjentar ifølge nyhetsbyrået sin kjøpsanbefaling med kursmål 200 kroner. Lunde øyner dermed en oppside i aksjen på nærmere 50 prosent fra dagens nivåer.Riggaksje til værsFred. Olsen Energy endte opp 17,6 prosent til 26,70 kroner. Carnegie jekker opp anbefalingen fra hold til kjøp. Kursmålet dobles til 30 kroner.Konkurrent sendte Next-aksjen nedDet svenske selskapet Fingerprint Cards raste på børsen i Stockholm i dag morges etter en melding om at de venter et enda svakere første kvartal, ifølge TDN Finans.Selskapet anslår et omsetningsfall på over 50 prosent i første kvartal fra året før på grunn av svekket etterspørsel fra OEM-kunder.Styret i selskapet har videre besluttet å trekke tilbake utbytteforslaget for 2016.Konsernsjefen i Next Biometrics, Tore Etholm-Idsøe sier til Bloomberg at utviklingen som ligger bak resultatvarselet ikke påvirker Next.Next-aksjen falt 8,8 prosent til 93,50 kroner.Resultatvarsel fra RenoNorden RenoNorden meldte mandag ettermiddag at de nå står overfor økte kostnader relatert til tapsbringende kontrakter . Det sendte aksjen ned 28,7 prosent til 0,77 kroner.Ifølge RenoNorden er de økte kostnadene ventet å redusere EBITDA-marginen i 1. kvartal med rundt fire prosentpoeng sammenlignet med 1. kvartal i fjor.Også i de kommende kvartaler forventes det at EBITDA-marginen vil ligge under nivået fra 2016, men med mindre avvik enn i 1. kvartal.Dagens nedgang kommer ikke overraskende på investeringsøkonom Tom Hauglund i Nordnet.- Selskapet leverte kvartalstall for en måned siden , og overskriften var nærmest «nytt år, nye muligheter». De snakket mye om forbedrede internrutiner og ny ledelse, og hentet inn 350 millioner kroner i frisk egenkapital, skriver han i en kommentar Hegnar.no har fått tilgang til.- Når man ikke kan stole på ledelsen, bør man heller ikke eie aksjen, avslutter investeringsøkonomen.