<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Riggkontrakt til Deep Sea Metro I

Odfjell Drilling har på vegne av Golden Close Maritime fått en intensjonsavtale for ultradypvannsboreskipet Deepsea Metro I i Sørøst-Asia.

  Publisert 23. mars 2017 kl. 08.56
  Oppdatert 23. mars 2017 klokken 10.44
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 217 ord
  Deepsea Metro I. Foto: Odfjell Drilling

  Det opplyser Odfjell Drilling i en melding torsdag morgen.  Avtalen er for boring av to brønner, samt opsjoner for ytterligere en brønn og tre sidestegsbrønner.Den faste delen av kontrakten estimeres til å vare i omlag 150 dager. Oppstart er i tredje kvartal 2017. Eier av boreskipet er Golden Close Maritime Corporation Ltd, som nylig fikk obligasjonseiernes ja til en restrukturering, sikrer seg dermed livsnødvendig arbeid. Boreskipet ligger for tiden i opplag, men skal snart på en kort kontrakt for én brønn utenfor Filippinene som har oppstart i begynnelsen av april.Odfjell Drilling drifter «Deepsea Metro I» på vegne av eieren, Golden Close Maritime Corp som eies av Deep Sea Metro, et joint venture mellom Metro Exploration (60 prosent) og Odfjell Drilling (40 prosent). Tøffe tiderSelskapet som kun eier boreskipet Deep Sea Metro I, sliter tungt som følge av nedturen i riggmarkedet. I fjerde kvartal fikk selskapet et driftsresultat på minus åtte millioner dollar, og et totalt nettotap på 17,2 millioner dollar.Ved utgangen av 2016 satt selskapet med en kontantbeholdning på kun 22,2 millioner dollar. For å overleve har selskapet fått aksept for en restrukturering av selskapets obligasjonslån.Restruktureringen innebærer blant annet at nåværende obligasjonseieres krav videreføres under to forskjellige lån, et senior sikret og et subordinert konvertibelt."Utstederen har behov for forbedret likviditet for å kunne sikre og oppfylle nye kontrakter for boreskipet", het det i innkallingen til obligasjonseiermøtet.