<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Slakter resten av fisken

Bakkafrost tar grep etter mistanke om ILA ved anlegg på Færøyene.

    Publisert 17. mars 2017 kl. 07.24
    Oppdatert 17. mars 2017 klokken 07.24
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 87 ord

    Bakkafrost har besluttet å slakte gjenværende fisk ved lokaliteten A-73 Hvannasund Nord på Færøyene. Det opplyser selskapet i en melding torsdag kveld.Lokaliteten har vært under mistanke for infeksiøs lakseanemi (ILA) og har vært under økt overvåkning. Beslutningen om å slakte gjenværende fisk er gjort som et forebyggende tiltak, selv om mistanken om ILA ikke er blitt bekreftet. Den akselererte slaktingen ventes å bli fullført innen utgangen av april 2017.Lokaliteten inneholder nå om lag 1,0 millioner fisk med gjennomsnittlig vekt på 3,2 kilo.Forventet slaktevolum for 2017 vil bli redusert med rundt 2.000 tonn, opplyser Bakkafrost.