<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Tyskerne skal selge aksjer for milliarder

Deutsche Bank utsteder nye aksjer for åtte milliarder euro.

  Publisert 6. mars 2017 kl. 08.51
  Oppdatert 6. mars 2017 klokken 10.08
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 132 ord
  CEO of Deutsche Bank John Cryan speaks during of the bank's annual shareholders meeting in Frankfurt, Germany, Thursday, May 19, 2016. (AP Photo/Michael Probst) Michael Probst

  Deutsche Bank bekrefter i en pressemelding søndag at banken vil utstede nye aksjer med verdi på om lag åtte milliarder euro, tilsvarende 75,24 milliarder kroner.Banken skriver at den vil utstede inntil 687,5 millioner aksjer innen 6. april 2017.Fredag ble det også kjent at banken vurderer strategiske muligheter de neste ukene, som inkluderer økning av bankens kapital.- Vil bli sterkere- Denne beslutningen innebærer et betydelig skritt fremover på veien til å bli en enklere, sterkere og voksende bank, sier administrerende direktør John Cryan i Deutsche Bank i pressemeldingen.I forbindelse med prosessen er en sammenslutning av åtte banker kalt inn, blant annet Credit Suisse, Barclays og Goldman Sachs.Deutsche Bank har også planer om å reintegrere Postbank-virksomheten. Planen er at bankens virksomhet for private og kommersielle kunder internasjonalt vil bli en del av en privat og kommersiell bank.