<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Gir millioner i gaver

Marit Mohn Westlake (70) er en av Norges rikeste kvinner, og ga i fjor bort 108 millioner kroner som gaver. 

Publisert 24. juni 2017 kl. 10.15
Oppdatert 24. juni 2017 klokken 10.20
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 143 ord

Milliardær Trond Mohn (74) har de siste årene blitt kjent for å spre penger på gode formål, blant annet NTNU og Festspillene i Bergen. Nå følger søsteren Marit Mohn Westlake (70) etter, skriver DN.Mohn Westlake ga i fjor 108 millioner kroner i gaver gjennom investeringsselskapet Marstia Invest AS, mot 20 millioner kroner i fjor. Selskapet ga dermed bort mesteparten av fjorårets overskudd på 136 millioner kroner. Årsrapporten viser ikke hvem som har mottatt gavene, men det finnes referanser til stiftelsen Mohn Westlake Foundation på flere britiske nettsteder, ifølge DN.To millioner britiske pund til elite-institusjonStiftelsen har de siste årene støttet prosjekter knyttet til opera, teater og utdannelse. Støtte fra stiftelsen er blant annet erkjent av en rekke prosjekter ved Royal Opera House i London, skriver DN.Nylig donerte stiftelsen to millioner britiske pund, eller 21,6 millioner kroner etter dagens kurs, til eliteinstitusjonen Imperial College i London.