<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Håver inn på hoteller og leilighetssalg

Far og sønn Buchardt hadde et godt år i fjor. 

Publisert 17. juni 2017 kl. 10.09
Oppdatert 17. juni 2017 klokken 10.09
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 200 ord

- Det ble bra tall i fjor, men man er jo aldri helt fornøyd heller. Det vi er mest fornøyd med er at samtlige ti hoteller utvikler seg i positiv retning, sier styreleder i eiendomskonsernet AB Invest, Anders Buchardt til Dagens Næringsliv.AB Invest som eies av Arthur Buchardt og sønnen Anders, leverte et knallsterkt resultat i 2016.Driftsinntektene økte til 481,3 millioner kroner etter en endring på 68 prosent fra året før, ifølge DN.  Årsresultatet etter skatt endte på 65,6 millioner kroner, også det en betydelig bedring fra 2015 da det tilsvarende tallet var 9,6 millioner kroner. LeilighetssalgNoe som bidro godt til det gode resultatet var at konsernet inntektsførte salget av 40 leiligheter på Ilsetra på Hafjell.Realiseringen ga 187 millioner kroner i salgsinntekter.- Vi hadde en normal margin på prosjektet - på nivå med det det bør være. Men det da et godt tilskudd til regnskapet. Prosjektet har ligget der som en mulighet i mange år, og nå hadde vi kapasitet til å ta det, sier Buchardt til Finansavisen.Høyere omsetning og belegg ved konsernets ti hoteller førte til høyere leieinntekter.Totalt utgjorde leieinntektene 294 millioner kroner i 2016.Konsernet eier blant annet Scandic Lerkendal i Trondheim og det relativt ferske Clarion Energy i Stavanger.