<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

HNA Group har ekspandert voldsomt - nå etterforskes selskapet

HNA Group har ekspandert voldsomt med internasjonale oppkjøp på over 400 milliarder kroner siden 2015. 

    Publisert 27. juli 2017 kl. 10.37
    Oppdatert 27. juli 2017 klokken 10.39
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 192 ord

    På 20 år har HNA Group blitt et av verdens største selskaper, skriver DN. Fortune Magazine rangerte selskapet som verdens 170. største selskap i år.Selskapet har de siste årene vært kjøper av hoteller, eiendom, teknologiselskaper og aksjer over hele verden. Ifølge avisen kjøpte selskapet blant annet en fjerdedel av Hilton International i fjor og plukket opp den amerikanske hotellkjeden Carlson Hospitality.Oppkjøp for 400 milliarderSamlede oppkjøp siden begynnelsen av 2016 er på over 50 milliarder dollar, tilsvarende 400 milliarder kroner, ifølge Reuters .Det kinesiske finanstilsynet startet etterforskningen av HNA Group og fire andre privateide konglomerater i vår, skriver DN. Ifølge en rapport til selskapets obligasjonseiere som Bloomberg har tilgang til, hadde HNA Group gjeldsforpliktelser på 585 milliarder kroner ved siste årsskifte. Næringslivstidsskriftet Caixin og Bloomberg hevder at kinesiske storbanker gar innført utlånstopp til selskapet etter pålegg fra myndighetene. Dette avvises av selskapet. Bank of Americas har advart ansatte om å gjøre forretninger med HNA Group, ifølge New York Times .«Vi har alltid ledet HNA på en måte som gjør at vi ikke er avhengig av en enkelt finansieringskilde for virksomheten. Vi har sterk kontantstrøm og uutnyttet kreditt fra mange kinesiske långivere og tilgang til aksjemarkedet», skriver HNA til Bloomberg, ifølge DN.