<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Børsopptur i Asia etter at Nord-Korea trekker truslene

Pilenene peker oppover på de asiatiske markedene tirsdag. 

    Publisert 15. aug. 2017 kl. 06.25
    Oppdatert 15. aug. 2017 klokken 07.22
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 146 ord

    De asiatiske aksjemarkedene stiger tirsdag i kjølvannet av at Nord-Korea har trukket tilbake sin trussel mot å angripe Guam. Etter dager med betent ordkrig mellom Nord-Korea og president Donald Trump, melder nordkoreanske statsmedier tirsdag at Kim Jong Un har bestemt seg for ikke å skyte missiler mot USAs territorium, skriver Marketwatch.Nord-Koreas leder Kim Jong-un sier at før han eventuelt gir en ordre om å angripe vil han «se litt mer på amerikanernes tåpelige og dumme oppførsel».- Kim studerte planene lenge og diskuterte dem med høytstående offiserer mandag under en inspeksjon av overkommandoen for de strategiske styrkene som kontrollerer Nord-Koreas missiler, melder det statlige nyhetsbyrået KCNANikkei-indeksen stiger 1,22 prosent til 19.776.85, mens den bredere Topix ineksen er opp 1,18 prosent.Hang Seng i Hong Kong styrker seg 0,32 prosent, mens Shanghai Composite i Kina er opp 0,64 prosent. Børsen i Sør Korea holder stengt tirsdag, men S&P/ASX 200-indeksen i Australia er opp 0,68 prosent.