<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Carnegie sender Norwegian til himmels

Analyse gir flyselskapet luft under vingene.

    Publisert 14. aug. 2017 kl. 10.06
    Oppdatert 14. aug. 2017 klokken 11.17
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 167 ord

    Norwegian-aksjen har vært gjenstand for en rekke nedgraderinger og et stort kursfall hittil i år - blant annet på bakgrunn av skuffende kvartalrapporter, og at Frode Foss - finansdirektøren gjennom 15 år - valgte å gå rett før sommeren.Mandag morgen peker imidlertid pilene rett opp for flyselskapet på Oslo Børs.Én time etter børsåpning er aksjen opp 9,08 prosent til 188,70 kroner. Oppgangen kommer etter at meglerhuset Carnegie har valgt å oppgradere aksjen til kjøp fra hold, samt høynet kursmålet med 50 kroner til 275 kroner, ifølge Blooomberg News og TDN Finans. Norwegian er forøvrig den desidert mest shortede aksjen på Oslo Børs, og kan fint bli gjenstand for en shortskvis og påfølgende kursoppgang. Ifølge shortregisteret er 15,64 prosent av selskapets utestående aksjer shortet. Tilsynets liste viser imidlertid kun de posisjonene som utgjør 0,5 prosent eller mer av selskapets utestående aksjer. Ifølge en uke gammel rapport fra Sparebank 1 Markets er antall shortede aksjer som andel av aksjer i "fri flyt" rundt 28 prosent. Les også vår tekniske analyse: Kan Norwegian stige til 275 kroner?