<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Hentet 598 millioner – får Fredriksen på laget

  Publisert 14. aug. 2017 kl. 07.18
  Oppdatert 14. aug. 2017 klokken 15.07
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 136 ord
  Linus Sundahl-Djerf

  Axactor har gjennomført en rettet emisjon og hentet 598 millioner kroner. 240 millioner aksjer ble utstedt til en tegningskurs på 2,49 kroner.Ifølge en børsmelding skal pengene brukes i et partnerskap med John Fredriksens Gevaran Trading.Emisjonen ble gjennomført mot eksisterende Axactor-aksjonærer og Gevaran Trading. Sistnevnte sikret seg 151 millioner aksjer, og har dermed en eierandel på 9,96 prosent i Axactor.Axactor og Gevaran Trading går begge inn med 30 millioner euro i egenkapital, og får en eierandel på 50 prosent hver i det nye felleseide selskapet. Pengene skal brukes til vekst og oppkjøp.John Fredriksen har gjort store penger på inkasso tidligere også. Nå ser han kanskje en mulighet til å kopiere suksessen fra 2014? Den gangen solgte Fredriksen Aktiv Kapital for 5,5 milliarder kroner til amerikanske Portfolio Recovery Associates (PRA), ifølge Finansavisen med en gevinst på rundt 4 milliarder kroner.