<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Nord-Korea sender Asia i mørkerødt

Flere av de største børsene faller med over én prosent. 

    Publisert 10. aug. 2017 kl. 06.48
    Oppdatert 10. aug. 2017 klokken 06.57
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 125 ord

    Økt spenning mellom Nord Korea og USA øker frykten i verdens finansmarkeder.Nord-Korea hevder ifølge NTB at landet vil ferdigstille planen om å angripe farvann nær den amerikanske militærbasen Guam i midten av august.Kospi-indeksen i Sør-Korea faller med én prosent torsdag morgen, mens Hang Seng-indeksen i Hong Kong er ned hele 1,59 prosent.Videre faller Shanghai Composite 1,06 prosent.Down under i Australia er fallet noe mindre med en nedgang på 0,18 prosent, og det samme gjelder for Japan der Nikkei-indeksen er ned 0,12 prosent.Japanske investorer må også fordøye tall som viser at maskinordrene falt for tredje måned på rad. Mot slutten av uken ventes investorene å snu fokus vekk fra Nord Korea og til pengepolitikk igjen, skriver markedsstrateg i IG, Jingyi Pan i et notat gjengitt av CNBC.