<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Norske Skog fortsetter oppturen på Oslo Børs

Christen Sveaas' kjøp sendte aksje opp over 90 prosent i går. I dag fortsetter «himmelferden». (Oppdatert 09:20)

  Publisert 16. aug. 2017 kl. 09.10
  Oppdatert 16. aug. 2017 klokken 09.24
  Lesetid: 2 minutter
  Artikkellengde er 309 ord
  Ivan Kverme

  Oslo Børs har som ventet åpnet opp i kjølvannet av oppgangen på flere av de store børsene i Asia onsdag morgen og stigende oljepriser.Etter 20 minutters handel er hovedindeksen opp 0,4 prosent til 733,20.Oljeprisen trekker oppoverPrisen på Brent-olje stiger 0,5 prosent til 51,03 dollar, mens prisen var 50,22 dollar ved stengetid på børsen tirsdag.American Petroleum Institute (API) meldte tirsdag kveld at de amerikanske råoljelagrene falt 9,2 millioner fat forrige uke, mens lagrene ved leveransepunktet Cushing steg 1,7 millioner fat, melder TDN Finans.Statoil stiger 0,6 prosent til 146,50 kroner.Resultatrush En drøss med selskaper har sluppet tall i løpet av morgentimene. Blant disse finner vi Kid, Aqua Bio Technology, Sandnes Sparebank, NattoPharma, American Shipping Company, NextGenTel, Akva Group, Zalaris, Apptix, Hexagon Composite, Insr Insurance, Monobank, Komplett Bank, Arcus og Asetek. Her finner du alle våre resultatsakerInsr og Zalaris opplever de største utslagene av disse selskapene. Insr stiger 4,9 prosent til 7,50 kroner, mens Zalaris er ned 6,6 prosent til 46,50 kroner. Kid er ned 4,3 prosent til 44,50 kroner.Norske SkogNorske Skog-aksjen steg over 90 prosent tirsdag etter at det ble kjent at Christen Sveaas har kjøpt 13 prosent av selskapet. Onsdag er aksjen opp ytterligere 38,8 prosent til 1,13 øre, mens Sveaas betalte 40 øre for sine aksjer.Til tross for at aksjen er opp over 170 prosent den siste uken, er avkastningen så langt i år på minus 61 prosent, så det er ikke snakk om noen «himmelferd» for andre enn Sveaas og traderne som har kastet seg over aksjen.Sveaas var ifølge DN ordknapp om aksjekjøpet da han tirsdag ettermiddag skrenset inn foran kontordøren til sitt investeringsselskap Kistefos på Aker Brygge, og raskt rev av seg hjelmen. - Hva er målet med investeringen i Norske Skog?Den nest beste aksjenSom en kuriositet kan vi nevne at Gyldendal er nummer to på vinnerlisten etter at én aksje er omsatt for 325 kroner, opp 22,6 prosent