<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Rødt i Europa: - Nord Korea har kommet med en perfekt trigger

Bredt fall i de europeiske aksjemarkedene.

  Publisert 11. aug. 2017 kl. 17.46
  Oppdatert 11. aug. 2017 klokken 18.19
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 218 ord
  En trader handler aksjer på DAX, børsen i Frankfurt - Foto: AP

  Oslo Børs falt 1,08 prosent til 727,80 poeng fredag.I resten av Europa var det også rødt etter økte spenninger mellom Nord-Korea og USA.Shane Oliver, investeringstrateg i AMP Capital, sier til Reuters at det som har skjedd - til forskjell fra tidligere - er at ordkrigen mellom de to landene har strukket seg til det punktet at finansmarkedene ikke lenger kan ignorere det. Han påpeker at det har kommet på et tidspunkt der det er på tide med en korreksjon i aksjemarkedene.- Nord Korea har kommet med en perfekt trigger.  I London falt FTSE 100-indeksen - i likhet med Oslo Børs - 1,08 prosent. Den tyske DAX-indeksen endte omtrent uendret, mens CAC 40-indeksen i Paris falt 1,06 prosent.Verst var det i Spania der IBEX35-indeksen falt med hele 1,76 prosent. DNB-strateg Paul Harper er enig med Oliver i at markedene har vært på vei mot en korreksjon og at Nord Korea har fungert som en bra trigger. - Investorene har ventet at vi er på vei mot en korreksjon av noe slag, sier Harper til Reuters, og legger til:- Til en viss grad, så har de ventet på noe og bare sett etter en katalysator. Men dersom investorene er posisjonert for dette allerede, trengs det noe mer for å gi det bein å gå på fordi noen kan bli fristet til å kjøpe dippen.