<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Slik går det med oljeprisen

Oljeprisene faller ørlite onsdag morgen. Nordsjøolje handles for i underkant av 52 dollar fatet mens amerikansk lettolje handles for 49 dollar.

    Publisert 9. aug. 2017 kl. 07.53
    Oppdatert 9. aug. 2017 klokken 08.02
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 235 ord

    Brent-oljen er onsdag morgen ned 0,42 prosent til 51,92 dollar fatet, mens WTI-oljen faller 0,31 prosent til 49,02 dollar fatet.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 51,89 dollar fatet ved børsslutt i Oslo tirsdag.Oljeprisene faller i påvente av oljelagertallene fra USA i ettermiddag, hvor det ifølge Bloomberg-estimater er ventet en nedgang på 2,2 millioner fat i uken som endte 4.august. Ifølge tall fra API tirsdag kveld, falt de amerikanske lagrene med 7,84 millioner fat per dag, skriver TDN Finans.For øvrig slapp det amerikanske energidepartementet, EIA, i går en rapport hvor anslagene for landets oljeproduksjon i 2017 og 2018 ble oppjustert. EIA ser nå en snittproduksjon i 2017 på 9,35 millioner fat olje per dag, økende til 9,91 millioner fat per dag i 2018. Den amerikanske oljeproduksjonen ventes dermed å nå sitt høyeste nivå siden 1970-tallet.- Amerikansk skiferproduksjon fortsetter å øke. Når prisene stiger, vil tilbudssiden omsider reagere, sier råvaresjef Dominic Schnider i UBS til Bloomberg News.Samtidig som den amerikanske produksjonen øker, har De forente arabiske emirater (FAE), Irak og Kasakhstan nå bekreftet landenes forpliktelse til de koordinerte, Opec-ledede produksjonskuttene, etter møte i Abu Dhabi.«Alle medlemslandene står sammen om videre kutt», skriver Opec i en melding etter møtet.Likevel er det skepsis blant enkelte markedsaktører.-Realiteten er at Opec ikke har noen måte å håndheve produksjonskvotene. Det har vært problemet til kartellet i mange år nå, sier analytiker Gao Jian i SCI International til Wall Street Journal.