<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Tjener mer på vinyl enn Youtube

- Inntektene fra vinyl er dobbelt så stort som inntektene fra Youtube i Norge, ifølge Marte Thorsby i Ifpi, foreningen for plateselskapene. 

  Publisert 12. aug. 2017 kl. 11.05
  Oppdatert 12. aug. 2017 klokken 11.07
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 144 ord
  Foto: Scanpix

  Strømming av musikk omsatte for 315 millioner kroner i årets første halvdel, viser statistikk fra Ifpi, foreningen for plateselskapene. Dermed står strømming for 86 prosent av den totale omsetningen i musikksalget på 367 millioner i løpet av første halvår, skriver DN.- Det har vokst 12 prosent sammenlignet med samme periode i fjor, sier daglig leder Marte Thorsby i Ifpi til DN.Men den største veksten er det salget av vinylplater som står for. Her økte salget med 22 prosent fra 2016, fra rundt 15 millioner til 18 millioner kroner i år. Vinylplater utgjør nå over 45 prosent av det totale salget på fysiske formater.Thorsby opplever at plateselskapene tjener mer fra vinylsalget enn de gjør på strømming på Youtube.- Inntektene fra Youtube utgjør bare 7,2 millioner kroner for plateselskapene og artistene. Inntektene fra vinyl er altså dobbelt så stort som inntektene fra Youtube i Norge, sier hun til DN.