<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Skuddsikker suksess for kompisgjeng

Det startet med fire HV-soldater som var misfornøyde med utstyret. I dag stormer omsetningen i NFM Group mot én milliard kroner.

Publisert 30. sep. 2017 kl. 11.16
Oppdatert 30. sep. 2017 klokken 11.17
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 321 ord

(Finansavisen): – Her finner du mye utstyr som lekne voksne synes er stor stas, sier Carl Frederik Sejersted Bødtker, styreleder og medeier i NFM Group.Det begynte som et hobbyselskap i 1996. I dag nærmer omsetningen i NFM Group seg én milliard kroner, etter en omsetningsvekst som ligger an til å bli på hele 72 prosent i år, skriver Finansavisen.Selskapet ble startet av fire privatpersoner, og tre av dem er fortsatt aktive i firmaet som eiere og ansatte.Startet i kjellerstuen– Vi var en ganske aktiv gjeng i Heimevernet på 1990-tallet. Vi var ikke fornøyde med utstyret vi fikk, og da spesielt kryssreimen som hørte til uniformen, sier Walter Øverland, adm. direktør i NFM Group. I løpet av et par år klarte imidlertid de fire soldatene fra HV-01 Østfold å få innført stridsvest som standardutstyr.– Vi drev det fra kjellerstuen frem til 1998. Da forlot vi de sivile jobbene vi hadde, sier Øverland til Finansavisen.Etter noen oppkjøp og organisk vekst på flere felt har konsernet i dag to divisjoner: Den ene delen utvikler, produserer og selger NFMs egne produkter. Den andre bruker merkenavnet Equipnor, og markedsfører seg som et handelshus for taktisk utstyr for militæret i Norge og Sverige.I dag har selskapet 350 ansatte i Polen, 80 i Ukraina og litt i overkant av 500 personer i alt.70 prosent eksport30 prosent av selskapets omsetning kommer nå fra Norge, mens resten er eksport.– Norden er viktig, men Frankrike er for øyeblikket det viktigste markedet vårt. Vi har vokst til å bli Europas største på skuddbeskyttende vester, sier Øverland til Finansavisen.– Vi har vært målrettede og systematiske, hatt gode ideer og tatt noen sjanser, sier Sejersted Bødtker.I år ligger omsetningen an til å ende på rundt 750 millioner kroner.– Det er hovedsakelig satsingen i utlandet som gir den økningen. Vi har lykkes i land som det tradisjonelt har vært vanskelig for norske bedrifter å slå gjennom i, som Frankrike, Tyskland og Italia, sier Øverland til Finansavisen.