<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Mener sannsynligheten for børskrakk er veldig lav

- Det er ikke slik at markedet faller av seg selv bare fordi det har steget mye, sier investeringsstrateg Ingvild Borgen Gjerde.

Publisert 20. okt. 2017 kl. 09.59
Oppdatert 20. okt. 2017 klokken 10.03
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 160 ord
Eivind Yggeseth

Det er snart ti år siden forrige finanskrise, og en hel generasjon har ikke selv stått midt i en skikkelig nedtur, skriver DN.- Jeg har ikke opplevd krakk og krise på kroppen. Derfor klarer jeg nesten ikke å forestille meg at det skal skje heller, sier investeringsstrateg Ingvild Borgen Gjerde i Nordea, ifølge avisen.Hun var bare tre måneder da krakket på New York-børsen rystet en hel finansverden. 19. oktober 1987 ble stående i historiebøkene som «black monday». Dagen etter fulgte det største fallet på én dag i Oslo Børs' historie.- Når stuper børsen igjen?- Det skal veldig mye til for at børsen stuper uten at det er noe galt med verdensøkonomien. Det er det ikke nå. Sannsynligheten for en global resesjon er veldig lav. Dermed er også sannsynligheten for børskrakk veldig lav. Det er ikke slik at markedet faller av seg selv bare fordi det har steget mye, sier Borgen Gjerde til DN.- Når resesjonen kommer, kommer børsnedturen også, fortsetter hun.