<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Svein-Magne har dratt inn 190 mill. på frelse

Rekordår for helbredelsespredikant Svein-Magne Pedersen.

Publisert 19. okt. 2017
Oppdatert 20. okt. 2017
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 405 ord

(Kapital:) Predikant Svein-Magne Pedersen soper stadig inn millionbeløp på frelse og helbredelse, skriver Kapital. De siste årene har virksomheten hans, organisert gjennom stiftelsen Misjonen Jesus Leger, hatt en guddommelig inntektsvekst.Bare i fjor var omsetningen rekordhøye 17,6 millioner kroner, en økning på 20 prosent fra året før og bortimot 150 prosent mer enn i 2003, det første året vi har tilgang til predikantens regnskapstall for.Inntektene har ifølge bladet passert et tosifret millionbeløp med god margin hvert eneste år siden 2007. Bare siden 2003 har stiftelsen, som ble opprettet i 1990, omsatt for nesten 190 millioner kroner.Helbredet for kreftPredikantens evner er angivelig også guddommelige, skriver Kapital. Gud og Jesus skal virke gjennom Pedersen både i Norge og i utlandet, og via telefon, internett, TV-apparatet, epost og mirakel- og helbredelsesmøter, skal vi tro stiftelsen.- Da hun fikk kreft i begge lungene, var det lite legene kunne gjøre. Cellegiften gav henne kun forlengelse av livet, og bivirkningene tålte hun dårlig. I 2010 ringte hun Svein-Magne Pedersen og fikk forbønn, og kreften forsvant sporløst, hevdes det på hjemmesiden til Misjonen Jesus Leger.En 80-år gammel kvinne fra Hordaland som ventet på å dø, skal ha blitt helbredet for kreft i begge lungene som følge av at Pedersen ba for henne over telefon.En kvinne på 77 år skal ha fått tilbake hørselen etter at Jesus helbredet henne gjennom Pedersen, mens en mann fra Arendal angivelig ble helbredet for alvorlig ryggskade etter et møte med Pedersen på en såkalt mirakellørdag i Vennesla.- Det var egentlig først etter noen dager at jeg virkelig ble klar over det som hadde skjedd. Jeg merket at alle smertene var borte. Ryggen hadde blitt helbredet mens jeg satt i møtesalen og uten at jeg fikk håndspåleggelse. Det var fantastisk! synes mannen ifølge hjemmesiden.1,7 mill. i overskuddHvert år blir angivelig flere tusen frelst og helbredet i store deler av verden som følge av arbeidet til Misjonen Jesus Leger (MJL). Stiftelsen har ifølge Kapital tidligere hevdet at langt over 100.000 har blitt helbredet gjennom Pedersens virksomhet.- De som støtter MJL sår i veldig god jord, reklamerer stiftelsen, som gikk med 1,7 millioner kroner i overskudd i 2016.Fjorårets omsetningsøkning skriver seg ifølge bladet i hovedsak fra en økning i gaver og kollekt på nesten 25 prosent, fra 11 millioner kroner i 2015 til 13,7 millioner i 2016.Salg av bøker og CDer innbrakte 1,1 millioner kroner, mens inngangspenger på møter stod for 129.000 kroner og teletorginntekter utgjorde 2,7 millioner kroner av omsetningen.