<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

- Lakseprisene er en gedigen skuffelse

Kolbjørn Giskeødegård analyserer.

  Publisert 29. nov. 2017 kl. 15.05
  Oppdatert 29. nov. 2017 klokken 15.09
  Lesetid: 2 minutter
  Artikkellengde er 258 ord
  Brian Cliff Olguin

  Lakseaksjene ser rødt på Oslo Børs onsdag ettermiddag.Tall fra SSB viste i morges at prisen for fersk laks falt over ni prosent til 49 kroner kiloen i forrige uke, det laveste nivået siden desember 2015.- Gedigen skuffelse- Hvis man skal se tilbake på november, er det mange indikasjoner som tyder på at lakseprisen skal ende på 45-47 kroner kiloen. Ut fra forventningene i forkant, er det en gedigen skuffelse, konstaterer analytiker Kolbjørn Giskeødegård i Nordea overfor Reuters.Han viser til at kontraktsprisene for november, så sent som medio oktober, lå på 61 kroner.- Når det ender 15 kroner under, er det et helt annet prisforløp enn det markedet hadde forventet. Samtidig er det viktig å huske på at 46 kroner fortsatt er 8-10 kroner over kostpris, så det er ingen i bransjen som lider noe nød, sier han.Les også: DNB Markets jekker ned i laksGiskeødegård mener ifølge nyhetsbyrået at forventningene for neste år er for høye, både hos analytikerne og Fishpool.Analytikeren tror heller ikke prisfallet er et blaff, men venter at effekten av dette vil være synlig også godt inn i 2018.- Fishpool har fortsatt 61,50 kroner som mål for neste år, 10 kroner opp fra snittet i november, påpeker han overfor Reuters.Røde aksjerOnsdag ettermiddag faller Marine Harvest 1,3 prosent til 143,10 kroner på Oslo Børs.Grieg Seafood er ned 2,6 prosent til 74,35 kroner etter at DNB Markets senket kursmålet.Ellers i sektoren trekker Salmar ned 1,6 prosent til 239,80 kroner, mens Bakkafrost er ned 1,1 prosent til 312,40 kroner.Lerøy Seafood er et lyspunkt med sin oppgang på 0,3 prosent til 45,53 kroner.