<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

PGS gjør opp skattetvist i Rio - venter betydelig likviditetseffekt

Seismikkselskapet har inngått en avtale med skattemyndighetene i Rio de Janeiro. 

Publisert 19. nov. 2017
Oppdatert 19. nov. 2017
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 206 ord
Brian Cliff Olguin; Brian Cliff Olguin

Seismikkselskapet PGS skriver i en børsmelding søndag ettermiddag at det har inngått en avtale med skattemyndighetene i Rio de Janeiro om å gjøre opp alle de pågående tvistene knyttet til kommunale skatter ("ISS") på Multiklientdata-lisensiering.Skattemyndighetene publiserte nylig nye reguleringer på lisensiering av Multiklientdata.I den forbindelse har PGS valgt å gjøre opp alle pågående ISS-tvister i samsvar med bestemmelsene i de nye forskriftene. Sammen med Rio de Janeiro-kommune  har selskapet bedt domstolene om tilbaketrekking av søksmål, samt frigjøring av det avsatte beløpet.Som følge av oppgjøret må selskapet betale betydelig mindre enn det beløpet som allerede var satt av.Selskapet estimerer at det vil få tilbake om lag 55 millioner dollar, tilsvarende 453 millioner kroner. Det representerer en "betydelig positiv likviditetseffekt", skriver selskapet som venter å motta beløpet innen utgangen av året. I tillegg til en positiv likviditetseffekt, venter selskapet å bokføre et tap på om lag 15 millioner dollar, tilsvarende 124 millioner kroner, i fjerde kvartal siden ikke hele det bokførte beløpet blir tilbakebetalt.Det avsatte beløpet var bokført til totalt 72,2 millioner dollar ved utgangen av tredje kvartal.- PGS ønsker de nye reguleringene fastsatt av Rio de Janeiro kommune velkommen, noe som vil øke åpenheten fremover og spesifikt kreve en skatt på to prosent på Multiklient-lisensiering, heter det i børsmeldingen.