<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Rateeksplosjon i Nordsjøen

I løpet ett døgn har ratene for supplyskipene i spotmarkedet nesten tredoblet seg. 

Publisert 11:19 30. nov. 2017
Oppdatert 13:43 30. nov. 2017
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 172 ord
Ivan Kverme

Mandag omtalte vi ratene for ankerhåndteringsfartøyene i Nordsjøen som har fått et kraftig oppsving den seneste uken på grunn av et værvindu som oljeselskapene vil utnytte til å flytte flere rigger. Nå følger supplyratene etter.Les også:  Oljegiganter støvsuger markedet - ratene skyter fartBare det seneste døgnet har ratene i spotmarkedet nær tredoblet seg, ifølge en oversikt fra skipsmeglerhuset Westshore Shipbrokers. Onsdag ble det sluttet åtte supplyskip. Team Marine sto bak den første slutningen av Nordic American Offshores "NAO Guardian" til en rate på 6.000 pund, tilsvarende 67.000 kroner, pr dag.Etter hvert som markedet strammet seg til i løpet av dagen, ble ratene stadig høyere. De to siste skipene, Simon Møkster Shippings "Stril Mar" og Havila Shippings "Havila Crusader" ble sluttet til henholdsvis 80.000 norske kroner og 10.000 pund, tilsvarende 111.800 kroner mot slutten av dagen. Torsdag gjør ratene et nytt byks da "NAO Thunder" får hele 15.000 pund, eller om lag 168.000 kroner, for et oppdrag for oljeselskapet Apache North Sea.I løpet av ett døgn har dermed supplyratene økt med hele 150 prosent. Les også:  - Vinteren blir vanskelig