<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Storsalg av lakseaksjer på Black Friday

Hvor billige de egentlig er skal vi ikke ha noen formening om, men oppdrettsaksjene ble billigere på Black Friday.

  Publisert 24. nov. 2017 kl. 16.32
  Oppdatert 24. nov. 2017 klokken 16.33
  Lesetid: 2 minutter
  Artikkellengde er 386 ord
  Illustrasjonsfoto: Scanpix

  Black Friday er den store shoppingdagen, men på Oslo Børs var det laber handel fredag. Omsetningen endte på relativt beskjedne 3,2 milliarder kroner.Det var ingen impulser fra USA, ettersom Wall Street var stengt torsdag. Det er for øvrig halv handelsdag der fredag.Hovedindeksen endte ned 0,5 prosent til 800,32.Høyeste oljepris på to årDen amerikanske WTI-oljen var fredag oppe i sine høyeste nivåer på to år; 58,92 dollar. Nå er prisen 58,65 dollar fatet, opp 0,2 prosent, mens Brent-oljen faller 0,1 prosent til 53,45 dollar.Stengningen av den store Keystone-rørledningen har strammet til det nord-amerikanske markedet, melder Reuters.Keystone-stengningen har tatt 590.000 fat per dag ut av markedet etter en lekkasje i forrige uke, og tradere opplyser til nyhetsbyrået at dette har bidratt til å redusere lagrene i Cushing, Oklahoma.Ifølge Bloomberg News sies Russland og Opec å være enige om et rammeverk for forlengelse av oljeproduksjonskuttene til slutten av 2018.Statoil endte ned 0,2 prosent til 166 kroner.Aker BPAker BP falt 3,2 prosent til 198,20 kroner. Arctic Securities har ifølge TDN Finans nedgradert Aker BP til salg, og gjentar kursmålet på 180 kroner.BW Offshore I oljeservice falt BW Offshore 1,4 prosent til 29,20 kroner til tross for at dagens rapport viste bedre inntjening enn ventet.Pareto Securities mener at rapporten var nøytral, melder TDN Finans. Meglerhuset venter kun å gjøre mindre endringer i sine estimater.Nordea Markets mener på sin side at resultatene var gode, og har en positiv holdning til aksjen.Elendige lakseaksjerSjømatindeksen (OBSFX) endte ned hele 3,4 prosent til 345,40.Marine Harvest ledet an med et fall på minus 2,8 prosent til 146,10 kroner i tung handel; 772 millioner kroner.Intrafish skriver ifølge TDN Finans at prisen på fersk laks med levering neste uke holder seg lavt på 40-tallet. Markedet er avventende.- Vi tror at biomassen i sjø er høyere enn det vi ser i statistikkene, og at det for tiden slaktes rundt 30.000 tonn i uken, sier en eksportør til nettstedet.Kontali Analyse skriver i rapporten for november at fôrsalget for oktober overgikk forventningene. Det var det høyeste registrerte noensinne for denne måneden. Dette bekrefter ytterligere tilbudsskiftet i markedet som ble belyst i forrige rapport.Salmar og Grieg Seafood falt 4,6 og 4,2 prosent.Havyard Havyard ble straffet med et kursfall på 8,5 prosent til 14 kroner etter sine kvartalstall.Norske Skog ramlet videre Konkurskandidaten Norske Skog stupte 11,1 prosent til 24 øre.Dersom Aker/Oceanwood overtar papirfabrikkene (Norske Skog AS), vil det ikke være mye igjen av verdier i morselskapet.