<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Veidekke og Ferd skal utvikle næringspark ved Gardermoen

Transaksjonen gir milliongevinst til Veidekke. 

Publisert 8. nov. 2017
Oppdatert 8. nov. 2017
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 159 ord

Veidekke Eiendom går sammen med Ferd Eiendom og Fabritius Gruppen om utviklingen av en logistikk- og næringseiendom på om lag 360 mål ved Gardermoen, opplyses det i en børsmelding onsdag.Johan H. Andresen står bak Ferd Eiendom, mens Bjørn Rune Gjelsten eier Fabritius. Veidekke eier tomten der Hovinmoen Grustak ligger. Denne blir slått sammen med nabotomten som eies av Ferd, og inngår i et nystiftet selskap der Fabritius kommer inn som likeverdig partner med de to andre.-Veidekke har utvikling av logistikkeiendommer som et av sine satsingsområder, og er glade for å kunne bruke vår samlede kompetanse sammen med solide partnere som Ferd og Fabritius, sier konserndirektør Jørgen Wiese Porsmyr i Veidekke.«Det nye logistikk- og næringseiendomsselskapet får en gunstig beliggenhet ved Gardermoen lufthavn. Det er klare planer for hvordan området skal utvikles, og mulighet for cirka 110 000 kvadratmeter med nybygg», heter det i meldingen. Transaksjonen gir Veidekke en regnskapsmessig gevinst på ca. 70 millioner kroner som bokføres i fjerde-kvartalsresultatet til Veidekkes Indstri.