<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Aksjeelite spår børsfest i 2018

Det er bare å spenne seg fast og bli med på ferden videre. Selv om børspanelet tror det snart kommer en korreksjon, spår de at børsen skal opp nye 10–15 prosent i 2018.

  Publisert 24. des. 2017 kl. 11.09
  Oppdatert 25. des. 2017 klokken 13.41
  Lesetid: 2 minutter
  Artikkellengde er 311 ord
  Foto: Eivind Yggeseth

  FINANSAVISEN: Et børspanel bestående av landts beste forvaltere har spådd børsåret 2018 for Finansavisen, og det er bred enighet om at den skal videre opp.En drøy uke før året er omme står Oslo Børs i 806,68.Over 900?Hvor står den ved utgangen av neste år?- Jeg tror den skal stige til 900, sier Vigdis Almestad, med 25 års erfaring som forvalter, de to seneste i Odin Forvaltning. - Enig. Med 10 prosent inntjeningsvekst og relativt uendret makrosyn, får man 10 prosent børsoppgang med uendrede multipler. Men jeg må legge til at det er betydelig usikkerhet. Det er all grunn til å være forsiktig, sier nestoren i det norske finansmarkedet, Jan Petter Sissener.LES OGSÅ: Søndagens aksjetipsAlle i panelet nikker. Leif Eriksrød. som i mange år har hatt stor suksess med fondet Alfred Berg Gambak Berg Gambak synes 900 høres høyt ut.- Jeg sier 850, sier Eriksrød.LES OGSÅ: Måtte få en korreksjonKan gå i 1.000- Jeg legger meg mellom der. 880 høres greit ut. Det vil si 10 prosent oppside, sier Merete Opedal fra Storebrand KapitalforvaltningSjefstrateg i Sparebank 1 Markets, Peter Hermanrud, som i fjor spådde Oslo Børs i 800, sier selv at han ikke er så veldig bull. Likevel tar han sjansen og klinker til med at Oslo Børs skal i 940.Peter Hermanrud kom med en rekke spennende aksjetips da han gjestet HegnarTV torsdag 21. desember. Se hvilke her!- Jeg tror mest på et scenario hvor det blir veldig bra. Hvor toget går og da er det bare å henge seg på. Jeg vil imidlertid på ingen måte gå all in i aksjer fordi det er et tak der borte som ikke er så veldig mye høyere enn 940, samtidig som nedsiden er mye større, sier Hermanrud.- Hvis man tar den inntektsveksten som Sissener legger til grunn, så er det mulig at indeksen går til både 900 og 1.000 poeng, legger Opedal til.LES OGSÅ: - Pussig nok tror jeg disse aksjene kan være gode kjøp