<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

DNO får Irak-betaling på 451 millioner

DNO har mottatt betaling for sin oljeeksport fra Tawke-lisensen i september. 

Publisert 19. des. 2017 kl. 07.18
Oppdatert 19. des. 2017 klokken 08.15
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 136 ord

DNO har mottatt 54,32 millioner dollar brutto fra De kurdiske regionale myndighetene i Irak (KRG) som betaling for oljeeksporter fra Tawke-lisensen i september 2017, opplyser selskapet i en melding tirsdag. Med dagens valutakurs tilsvarer det 451 millioner kroner. Betalingen deles pro-rata mellom DNO og Genel Energy, som deler lisensen. DNO opplyser også at selskapet har motatt 4,37 millioner dollar i en separat betaling. Dette representerer ifølge meldingen tre prosent av bruttoinntekter for oktober, som er en del av den nye inngåtte fordringavtalen.- Vi er fornøyd med regelmessigheten av betalingene for vår andel av eksportert fra Tawke-lisensen i løpet av året, uansett utfordrende forhold iregionen, sier Bijan Mossavar-Rahmani, DNOs styreformann. DNO er operatør ved Tawke og eier 75 prosent av lisensen, som inkluderer Tawke og Peshkabir feltene. Samlet produksjon fra Tawke-feltene er så langt i 2017 vært 110.000 fat olje per dag.