<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

- Markedet forblir stramt

Nordsjøen tømmes for ledige skip i det åpne værvinduet.

Publisert 15:11 11. des. 2017
Oppdatert 15:15 11. des. 2017
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 183 ord

«Det lille pusterommet i det tøffe været offshore har tillatt en rush med aktivitet, og som et resultat av det, forblir markedet relativt stramt», skriver skipsmeglerhuset Westshore Shipbrokers i en oppdatering til markedet for ankerhåndteringsfartøy.Meglerhuset noterer at det er samme situasjon i supplymarkedet.«Ratene har økt markant gjennom denne toppen som vi nå opplever», heter det i oppdateringene.Onsdag i forrige uke sluttet oljeselskapene en rekke ankerhåndteringsfaratøy til flere riggflytt som har blitt utsatt på grunn av dårlig vær. Dagen etter ble det sluttet en drøss med supplyskip.Les også: Førjulsgave til offshorerederieneFredag ble det også sluttet flere skip, mens det har blitt gjort få slutninger gjennom helgen.Det er verdt å merke seg at ankerhåndteringsfartøyet «Njord Viking» fra Sveaas-rederiet Viking Supply Ships, sikret seg en dagrate på 60.000 pund, tilsvarende 673.000 kroner, for et kort oppdrag for Maersk Oil lørdag.Mandag er det sluttet et ankerhåndteringsfartøy og et suppyskip fra Solstad Farstad, samt et supplyskip fra Nordic American Tankers.De to sistnvenvte oppnådde dagrater på henholdsvis 15.000 pund og 25.000 pund, eller om lag 168.000 kroner og 281.000 kroner. Mandag ettermiddag er det ingen oppdrag ute på anbud i spotmarkedet.