<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Mot beste desember på flere år

Ankerhåndteringsfartøyene som opererer i spotmarkedet i Nordsjøen har hatt en bra adventstid. 

Publisert 17:19 20. des. 2017
Oppdatert 17:22 20. des. 2017
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 229 ord

Snittratene oppnådd av ankerhåndteringsfartøyene som opererer i spotmarkedet i Nordsjøen er høyere enn på flere år.Så langt i desember er snittratene på 19.023 pund, tilsvarende rundt 213.000 kroner, noe som er høyere enn hvert av de tre siste årene, ifølge en oversikt fra Westshore Shipbrokers.I desember 2014 da oljeprisen allerede hadde begynt å falle ganske kraftig, var snittratene på 17.674 pund, eller om lag 198.000 kroner.Desember 2016 bød på snittrater nær 16.000 pund, mens de i 2015 var på 10.813 pund i samme måned.Ratene har den siste tiden gjort et kraftig byks som følge av at mye aktivitet har hopet seg opp som følge av for dårlig vær til å flytte rigger i Nordsjøen.Den har medført at rigger i hopetall har blitt flyttet de siste par ukene som følge av litt bedre vær.Aktivitetsøkningen har sendt ratene rett opp, men om det nivået vil fortsette ut året er imidlertid svært usikkert. Les også:  Førjulsgave til offshorerederieneOnsdag hyret Statoil inn ankerhåndteringsfartøyene «KL Sandefjord» og «KL Saltfjord» til å flytte Songa Offshores Cat D-rigg «Songa Enabler».Dagraten for begge skipene er oppgitt til 110.000 kroner, noe som er heller beskjedent sammenlignet med tilsvarende flytt de seneste ukene der oljeselskapene har betalt helt opp mot 700.000 kroner pr dag. Tirsdag fikk Statoil tillatelse av Petroleumstilsynet til å bruke «Songa Enabler» til å bore ni grunne pilothull på Snorrefeltet i Nordsjøen.Oppstarten er ventet til tidligst i midten av januar.