<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Northern Drilling utøver riggopsjon

Fredriksens nye riggspill har valgt å utøve opsjonen på kjøpe rigg opprinnelig bestilt av Fred. Olsen Energy. 

Publisert 17:27 20. des. 2017
Oppdatert 17:46 20. des. 2017
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 229 ord

John Fredriksen-kontrollerte Northern Drilling melder onsdag ettermiddag at selskapet har valgt å utøve opsjonen på å kjøpe den halvt nedsenkbare riggen «Bollsta Dolphin» for 400 millioner dollar, tilsvarende drøyt 3,3 milliarder kroner.Opsjonen måtte utøves innen utgangen av inneværende år.- Bollsta Dolphin er en av verdens mest sofistikerte "high end" flyterigger og er kapabel til å operere i "harsh environment"-områder og på utradypt vann ned til 10.000 fot, skriver selskapet i børsmeldingen.Riggen er under bygging ved verftet Hyundai Heavy Industries i Sør-Korea og ventet leveringstidspunkt er januar 2019.Dersom selskapet sikrer seg attraktive kontrakter med oppstart før den planlagte leveringsdatoen, har selskapet muligheten til å fremskynde leveringen, opplyses det. Northern Drilling vil gjøre en forhåndsbetaling på 200 millioner dollar, mens resten betales ved levering. Avhengig av markedsforhold og om det er en kontrakt på bordet, vil selskapet vurdere å finansiere den siste delen med gjeld.- Markedet for rigger kapable til å operere i værharde områder fortsetter å vise klare tegn på forbedring, og skiller seg fordelaktig ut i riggindustrien med høyere utnyttelsesgrad og bedre kontraktsøkonomi, heter det i meldingen.Les også:  Snart kan det bli riggmangel i Norge- Det har resultert i økt interesse fra flere parter om å kjøpe tilsvarende strandede "harsh environment"-rigger til økende priser, heter det videre.Det ferske riggselskapet har fra før kjøpt den kansellerte Seadrill-riggen «West Mira» for 365 millioner dollar.Les også:  Hentet 20 mrd. i juli: Er nå nært kjøp av West Rigel