<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Statoil på verstingliste for klimagassutslipp

En gruppe investorer har plassert Statoil som eneste norske selskap på en verstingliste for klimagassutslipp.

    Publisert 13. des. 2017 kl. 06.11
    Oppdatert 13. des. 2017 klokken 06.23
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 188 ord

    Gruppen har plukket ut rundt 100 av de selskapene i verden som har størst utslipp av klimagasser, eller som bidrar mest til klimagassutslipp gjennom produktene de selger, skriver Dagens Næringsliv.Selskaper som BASF, Chevron, Shell, Coal India, ExxonMobil, Nestlé, Toyota og Volkswagen er i likhet med Statoil på listen.225 investorer har sluttet seg til kampanjen «Climate Action 100+» og skal i utgangspunktet vare i fem år. Gruppen forvalter til sammen 26.000 milliarder dollar. Investorene har tre krav til selskapene de har pekt ut, men det er foreløpig ikke gjort noen vurdering av i hvilken grad selskapene oppfyller dem per i dag.– Jeg legger merke til at de ikke selv har gjort noen vurdering av om selskapene på listen i dag oppfyller noen av kravene de setter opp, sier informasjonsdirektør Bård Glad Pedersen i Statoil. Han mener selskapet opererer i henhold til klimakravene som gruppen lister opp i sin pressemelding.– Å få 100 av de bedriftene som er verdens 100 største utslippere av klimagasser, til å tilpasse sin virksomhet til målene i Parisavtalen, vil ha betydelige ringvirkninger, sier Anne Simpson, investeringsdirektør for bærekraft i Californias pensjonsfond CalPERS i en pressemelding.(©NTB)