<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Statoil ut av Myanmar

  Publisert 4. des. 2017 kl. 05.45
  Oppdatert 4. des. 2017 klokken 05.47
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 189 ord
  Roald, Berit

  Statoil har trukket seg ut av Myanmar fordi konsernet har kommet til at det er lite sannsynlig at de vil gjøre noen drivverdige funn der.– Vi har tatt en beslutning om å gå ut av den lisensen vi har i Myanmar, AD 10 som den heter, etter at vi har gjennomført en periode med studier. Basert på de dataene vi har, tror vi det er små muligheter til å gjøre et kommersielt funn der, sier Statoil-talsmann Erik Haaland til DN.Oljeselskapet gikk inn i Myanmar i 2014 da landet åpnet flere leteområder utenfor kysten, og det oppsto en politisk oppmykning som brakte fredsprisvinner Aung San Suu Kyi ut av husarrest.Beslutningen om å trekke seg ut kommer før en såkalt «drill or drop»-tidsfrist myndighetene har satt i mars, da oljeselskapene enten må gå videre med planer for letelisensene, eller levere tilbake arealet.Haaland sier det ikke er noen dramatikk i beslutningen. Statoil har i de siste årene fulgt en strategi om at selskapet både skal gå tidlig inn i nye oljeområder, men også være klar til å kaste kortene tidlig. Bare siden 2014 har Statoil entret sju nye land og forlatt tre.