<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Buchardt med rekord-deal

Låner 1,4 milliarder svenske kroner til svært gunstige vilkår. 

Publisert 4. jan. 2018 kl. 08.46
Oppdatert 4. jan. 2018 klokken 10.19
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 382 ord

Investeringsselskapet til eiendomsutviklerne Arthur og Anders Buchard, AB Invest, har via datterselskapet Norra Banhottellet Invest AB, hentet inn 1,4 milliarder svenske kroner gjennom et sikret obligasjonslån.Det er den største ikke-noterte eiendomsobligasjonen gjort i Sverige noensinne.Lånet som ble tilrettelagt av DNB Markets, har en løpetid på tre år og en rente på tremåneders STIBOR pluss en årlig margin på 1,10 prosent.- Vi har opplevd stor interesse for obligasjonen i investormiljøet i Sverige og Norge, og har nå fått en solid og langsiktig aktør som har tatt hele obligasjonen alene. Dette tar vi som en tillitserklæring og et kvalitetstegn, sier konsernsjef i AB Invest AS, Gard Utkilen.Lånets vilkår gjør at konsernet reduserer rentekostnadene sine betraktelig.- Obligasjonen har sikkerhet i de to førsteklasses hotelleiendommene Clarion Sign Hotel och Scandic Victoria Tower i Stockholm, og vi vil med denne finansieringen redusere våre finanskostnader i Sverige betydelig de neste 3 årene. Effektiv finanskostnad vil bli vesentlig gunstigere i forhold til eksisterende bankfinansiering når man kombinerer de negative flytende STIBOR rentene med nedgangen i margin, sier Utkilen. Nettoprovenyet fra lånet skal benyttes til å betale eksisterende gjeld, samt til nye prosjekter i AB Invest-konsernet."Denne transaksjonen viser at det er gode muligheter for eiendomsselskaper med førsteklasses eiendommer til å få lavere finansieringskostnader ved å benytte obligasjonsmarkedet. Det er derfor nærliggende for AB Invest konsernet å se på mulighetene for ytterligere obligasjonsfinansieringer for sine eksisterende hotelleiendommer gitt at man oppnår tilsvarende effekt", heter det i pressemeldingen.Stor interesseInvestorene har formelig kastet penger etter obligasjoner utstedt av eiendomsselskaper den siste tiden, noe vi har omtalt flere ganger tidligere. Spesielt i Sverige har denne trenden vært tydelig. DNB Markets tror det vil fortsette. - Det var en stor interesse for obligasjonen hos store svenske og norske institusjoner. Den store interessen fra markedet viser at det allokeres kapital til sterke og langsiktige kommersielle eiendomsaktører, sier Thomas Fjeld i DNB Markets.- Det svenske obligasjonsmarkedet har vokst kraftig i 2017 og vi ser ingen tegn til avmating i 2018. Totalt emmitert volum av ”non-rated” obligasjoner nesten doblet seg til ca. 80 milliarder svenske kroner sammenliknet med gjennomsnittlig volum i 2014-2016 på ca. 40 milliarder svenske kroner. Obligasjoner i mange sammenhenger et mer fleksibelt alternativ til bankfinansiering og kan i mange tilfeller resultere i lavere finansieringskostnad enn banklån, sier han. Les også:  - Det blir pinlig. De skulle hatt juling hele gjengen