<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Nytt riggselskap i trøbbel

Flere mexicanske riggeiere sliter med å betale gjelden sin. 

Publisert 14:34 4. jan. 2018
Oppdatert 14:34 4. jan. 2018
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 260 ord
olje, oljefat, oljepris

Det meksikanske riggselskapet Latina Offshore har et utestående obligasjonslån som ble plassert sommeren 2013 med et totalt utestående beløp på 291,25 millioner dollar, tilsvarende nær 2,4 milliarder kroner. Lånet som forfaller i juli 2018 har en kupongrente på 8,875 prosent.Riggselskapet har to rigger som er på kontrakt med det meksikanske statsoljeselskapet Pemex.I henhold til låneavtalen skulle riggselskapet betalt et avdrag til obligasjonseierne på 15 millioner dollar, eller 122 millioner kroner, onsdag 3. januar, i tillegg til påløpte renter på 13,6 millioner dollar, tilsvarende 110 millioner kroner.Totalt skulle riggselskapet bladd opp rundt 232 millioner kroner onsdag, men på grunn av manglende likviditet har riggselskapet meddelt at dette ikke blir betalt, fremgår det av et brev sendt ut av Nordic Trustee.Selskapet venter på at Pemex skal betale drøyt 17,4 millioner dollar for arbeid som strekker seg tilbake til 2015. Dette beløpet vil delvis benyttes til å betale de forfalte rentene. Hele beløpet er ventet å være på Latina Offshores konto innen utgangen av januar, og selskapet venter derfor på samtykke fra obligasjonseierne for en utsettelse av betalingen, og dermed unngå at lånet havner i mislighold. - Vi forstår at utsteder er i dialog med flere obligasjonseiere med målet om å skaffe stemmer relatert til forslaget så fort som mulig, står det i brevet fra Nordic Trustee. Siste frist for å komme med en skriftlig stemme over forslaget som ble sendt 21. desember, er onsdag 10. januar. Fra før er også det meksikanske riggselskapet Oro Negro i trøbbel, men den situasjonen er riktignok noe verre enn den Latina Offshore er i. Les også:  2014: «Deal of the year», 2017: Milliardsøksmål