<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Aksje til værs på historisk kontrakt

Resultater og kontrakter preger vinner- og taperlisten på Oslo Børs.

    Publisert 20. feb. 2018 kl. 12.02
    Oppdatert 20. feb. 2018 klokken 12.03
    Lesetid: 3 minutter
    Artikkellengde er 553 ord

    Oslo Børs beveger seg sidelengs tirsdag. Like etter klokken 12 er hovedindeksen ned 0,1 prosent til 806,79.Markedet preges av fallende oljepriser og publiseringen av en del kvartalstall. Det er litt roligere på den fronten denne uken på grunn av vinterferie på Østlandet. Volumene er også tynne. Foreløpig er det bare omsatt verdipapirer for rundt 1,1 milliarder kroner.OljeprisenBrent-oljen er ned 1,2 prosent til 64,91 dollar fatet, mens WTI-oljen faller 1,0 prosent til 61,79 dollar fatet.Prisen har svekket seg med om lag en halv dollar siden børsåpning.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 65,23 dollar fatet ved børsslutt i Oslo mandag.Markedsaktører mener uttalelser fra generalsekretæren i Opec, Mohammad Barkindo, bidrar til økt optimisme i markedet, ifølge TDN Direkt.Barkindo uttalte ifølge Reuters mandag at Opec og deres allierte hadde en overholdelse på 133 prosent i henhold til den mye omtalte kuttavtalen i januar. I tillegg kommenterte han at den globale oljeetterspørselen i 2018 er estimert til å stige med om lag 1,6 millioner fat per dag, som følge av et "oppmuntrende miljø".Samtidig fortsetter økende amerikansk oljeproduksjon å sette press.Statoil stiger 0,3 prosent til 176,25 kroner.BakkafrostBakkafrost meldte om et resultat etter skatt på minus 21,9 millioner danske kroner i 4. kvartal 2017, mot 555,5 millioner danske kroner i samme periode året før. Ifølge TDN Direkt var ventet et resultat på 160 millioner danske kroner.Operasjonelt driftsresultat ble 331,2 millioner danske kroner, mot 349,6 millioner danske kroner året før. Her var forventningen 216 millioner danske kroner.Selskapet foreslår dessuten et utbytte for 2017 på 10,5 danske kroner per aksje, mot ventet 9,2 kroner.Nordea Markets mener ifølge Reuters at rapporten var «fantastisk» og ventet positiv utvikling i kursen.Aksjen stiger 0,7 prosent til 376,60 kroner.Golden OceanI 4. kvartal 2017 fikk Golden Ocean et nettoresultat på 27,12 millioner dollar, mot 6,48 millioner dollar for et år siden.Resultat før skatt ble på 27,11 millioner dollar, mot 6,27 millioner dollar året før.Carnegie mener det overraskende gode resultatet først og fremst skyldes tc-inntekter. Disse kom inn 13 prosent over konsensus.«Dette viser Golden Oceans evne til å gjøre mest mulig ut av den eksisterende markedssituasjonen», sier Carnegie.Aksjen stiger 2,3 prosent til 73,45 kroner.Crayon GroupCrayon Group Holding meldte om et resultat etter skatt på 2 millioner kroner i 4. kvartal 2017, mot minus 5,7 millioner kroner i samme periode året før.DNB sine estimater tilsa en bruttomargin på 375 millioner kroner og en justert EBITDA på 58 millioner kroner. Fasiten viser en bruttomargin på fire prosent under estimatet til DNB og samtidig fem prosent under konsensus.Selskapet guider i tillegg for vekst og marginer i 2018-2019 som ligger i underkant av markedets forventninger og dette vil dermed kunne bidra til å gi en tung start for aksjen ved åpning, skrev DNB i sin morgenrapport.Aksjen stuper 12,4 prosent til 10,60 kroner.Arcus GruppenArcus Gruppen meldte om et resultat etter skatt på 98 millioner kroner i 4. kvartal 2017, mot minus 14,5 millioner kroner i samme periode året før.Aksjen stiger 1,87 prosent til 46,35 kroner.Techstep er vinnerenTechstep har vunnet en rammeavtale med det nordiske finanskonsernet Nordea. Avtalen gjelder leveranse av mobiltelefoner, nettbrett og tilhørende utstyr og tjenester til bankens medarbeidere i Norge og Danmark, fremgår det av en melding.Avtalen, som forventes signert i løpet av kort tid, har en potensiell varighet på tre år med årlig fornyelse. Kontrakten er estimert til 90 millioner kroner.Techstep-aksjen topper vinnerlisten med pluss 10,8 prosent til 3,60 kroner.