<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Alle gode ting er tre på Wall Street - onsdag kommer svært viktige tall

De amerikanske børsene steg for tredje dag på rad tirsdag, før svært viktige tall.

    Publisert 13. feb. 2018 kl. 22.29
    Oppdatert 13. feb. 2018 klokken 22.54
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 165 ord

    Det ble en liten opptur på de amerikanske børsene tirsdag kveld.  Det var tredje dag på rad pilene pekte oppover. Investorene lurer på om faren er over etter forrige ukes kraftige fall.Dow Jones steg 0,2 prosent til 24,640.45, mens S&P 500 klatret 0,3 prosent til 2,662.94. Nasdaq kunne vise til en oppgang på 0,5 prosent til 7,013.51.Goldman Sachs og Caterpillar bidro til Dow-oppturen.Til tross for de siste dagers opptur ligger både Dow Jones, S&P 500 og Nasdaq rundt syv prosent under forrige måneds all time high-noteringer.Nå ventes det på inflasjonstall.«Ett nøkkeltall blir imidlertid ekstremt viktig å følge med på, og det er inflasjonstallene for januar fra USA, som kommer på onsdag. Selv om børsene nå først og fremst drives av tekniske forhold kombinert med økt nervøsitet, var det frykt for høyere inflasjon og mer aggressiv renteoppgang i USA som startet det hele. Dermed kan inflasjonstallene denne uken bidra til å enten forsterke eller dempe nervøsiteten, og følgelig også nedgangen på børsene», skrev Nordea-strateg Ingvild Borgen Gjerde i en oppdatering mandag.