<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

- At vi ikke skal få store børsfall igjen er å tro på julenissen

Sjeføkonom Harald Magnus Andreassen tror likevel børsuroen kan være over. 

  Publisert 20. feb. 2018 kl. 11.30
  Oppdatert 20. feb. 2018 klokken 11.31
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 169 ord
  swedbank, sjeføkonom

  Lavere arbeidsledighet, stigende investeringstakt, og økte renteprognoser gjør at sjeføkonom Harald Magnus Andreassen mener det markerer et tydelig skifte.- Det er helt klart at dette er starten på slutten av oppgangskonjunkturen, sier Sparebank 1 Markets sjeføkonom, til DN.Les også: Peter Hermanrud: Min største frykt nå Det er ikke mer enn to uker siden både Oslo Børs og de globale aksjemarkedene raste, og enkelte eksperter har spådd at børsuroen ikke er kortvarig og skal ned 20 prosent.Tirsdag er Oslo Børs ned 0,13 prosent, og står ved lunsjtider i 806,51.Andreassen tror nå børsuroen kan være over, men advarer likevel investorene. - Nedturene på Oslo Børs er normalt på mellom 40 og 60 prosent, men det vil avhenge av hvor mye aksjekursene har steget og hvor hard nedgangen i global økonomi blir. Vi er i siste fase, men det kan godt vare ett år eller to til, sier Andreassen, ifølge avisen. - Den internasjonale oppturen er sprek nå, men den modnes. Det å tro at vi aldri skal få store børsfall igjen, er å tro på julenissen.