<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Bengt Jonassen: - Børsen skal ned 20 prosent

Aksjestrateg Bengt Jonassen tror ikke børsfallet er kortvarig.

Publisert 7. feb. 2018 kl. 10.10
Oppdatert 7. feb. 2018 klokken 10.32
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 229 ord
Ivan Kverme

(Finansavisen:) Det amerikanske aksjemarkedet dundret ned for andre dag på rad da det åpnet for uken, og dro med seg det europeiske markedet. Tirsdag våknet investorene på Oslo Børs til at Dow Jones, Nasdaq og S&P 500 var ned henholdsvis 4,6 prosent, 3,8 prosent og 4,1 prosent. Hovedindeksen i Oslo åpnet ned 4,0 prosent, men endte ned 2,3 prosent.Av større karakterBengt Jonassen, aksjestrateg ABG Sundal Collier, tror ifølge Finansavisen ikke børsfallet er kortvarig. Han støtter seg til tilsvarende perioder, hvor rentemarkedet har steget og den amerikanske sentralbanken er i innstrammingsmodus, over de siste 30 årene.- Kjennetegnet er at når de pengepolitiske innstrammingene begynner får man en korreksjon i aksjemarkedet, og underveis i innstramningsperioden får man flere korreksjoner av ulik karakter, sier han til avisen.- Denne gangen er det mest sannsynlig at fallet er av større karakter, på rundt 20 prosent fra toppen.For Oslo Børs tilsvarer det en nedgang fra 840 til rundt 670 poeng. I går ettermiddag endte hovedindeksen på 785 poeng, mens de amerikanske indeksene fortsatt lyste rødt.Les også: Ingen steder du kan gjemme deg - i hvert fall ikke på Oslo BørsØkt risikoviljeAksjestrategen viser ifølge Finansavisen til at det har vært såpass lite volatilitet i markedet over lang tid, og at høyere renter fra den amerikanske sentralbanken medfører høyere markedsrenter. Samtidig har investorene blitt mer risikovillige.- Selv om denne korreksjonen er forventet, er investorene overrasket over styrken.